Estetică dentară

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este acea ramură a stomatologiei care cuprinde tehnici și manopere cu rol de îmbunătățire a aspectului danturii. Isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum:

Fațetarea dentară

Fațetele dentare sunt lucrări protetice unidentare (fiecare dinte va avea propria fațetă), personalizate să se potrivească perfect cu dinții  naturali. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, sub forma unor foițe subțiri de ceramică sau zirconiu, ce imită perfect culoarea smalțului

Obturația dentară

Obturatia sau plomba dentara reprezinta tratamentul odontologic restaurator al unui dinte afectat de carii, prin care i se reda functia si forma normala.. Pentru rezultate estetice sunt utilizate materialele compozite care pot fi de culoarea dinților pentru rezultate estetice.

Implantul dentar

Cea mai modernă soluție de înlocuire a dintelui lipsă și singura care arată și funcționează exact ca dintele natural. Implantul dentar restaurează integritatea arcadelor dentare, fiind o rădăcină dentară artificială inserată în osul maxilar.

Puntea dentară

Lucrare protetică fixă care înlocuiește dintele sau dinții pierduți.

Coroana dentară

Lucrare protetică fixă aplicată peste dinții deteriorați sau atașată bontului protetic pentru a întregi aspectul natural al unui dinte/ molar.

Proteză dentară

Lucrare protetică dentară făcută cu scopul de a înlocui dinții lipsă. Este o soluție ieftină și rapidă, însă nu oferă rezultate pe termen lung.

Incrustațiile dentare

Obturații dentare indirecte, create în laborator din materiale ceramice cu o precizie micronică, ce au scopul de a reface un dinte cu cavități foarte mari sau deficiențe structurale.

Aparatele dentare estetice

Tratamentul ortodontic ajută la îndreptarea și repoziționarea dinților, astfel încât aceștia să ajungă la poziția normală din punct de vedere estetic și funcțional, totul cu ajutorul unui aparat dentar.

Remodelarea coronară

Procedeul stomatologic prin care se adaugă sau se îndepărtează o cantitate de smalț dintelui, remodelându-l astfel, recomandată în cazul dinților suprapuși sau strâmbi.

Albirea dentară

procedură în urma căreia dinții devin mai albi cu până la 5-6 nuanțe, fiind eliminate petele/ colorațiile acumulate de-a lungul timpului din cauza alimentației.

Albirea dentară este unul dintre cele mai căutate proceduri stomatologice. De ce? Pentru că îmbunătățirile pe care le aduce zâmbetului sunt foarte vizibile într-un timp scurt.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala si prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunii orale, estetica dentara pune accentul pe imbunatatirea aspectului dintilor, gurii si zambetului unei persoane.

Conform unui studiu realizat de către Academia Americană de Estetică Dentară, 99,87% dintre persoanele intervievate au afirmat că un zâmbet frumos joacă un rol important în dezvoltarea vieții sociale, 74% consideră că o dantură urâtă îți afectează cariera, iar 96% dintre acestea sunt de părere că zâmbetul este esențial în crearea unei impresii bune în relațiile sociale.

Cine poate apela la albire dentară profesională?

Este un tratament recomandat pentru pacienții care au tratat anterior toate afecțiunile dentare și gingivale, precum carii, leziuni ale smalțului sau parodontite marginale. Albirea dinților se aplică doar pe structurile naturale. Culoarea plombelor și lucrărilor protetice vizibile nu pot fi modificate.

Recomand să realizați albirea dentară după un consult stomatologic, unde veți primi o părere acreditată dacă sunteți sau nu un candidat potrivit pentru această procedură.

Există situații în care o pigmentare a dinților poate ascunde alte probleme: de exemplu, nervul unui dinte afectat iremediabil duce la modificarea coloristică a acestuia, și netratarea afecțiunii poate duce la complicații – infecție, abces și eventual extracția dintelui.

Share the Post:

Articole Relevante

Implantologie

Laser biolase epic x Este singurul laser BIOLASE dezvoltat exclusiv pentru stomatologie. Cu o lungime de unda de 940nm este mai bine absorbit de hemoglobina

Citește mai mult »

Profilaxie

Ce este profilaxia? Profilaxia dentară include o serie de proceduri stomatologice care se fac pentru a preveni apariția problemelor stomatologice cum ar fi: Detartraj cu

Citește mai mult »

Protetică

Ce este protetica? Protetica reprezintă o specialitate ce tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile. Protetica este

Citește mai mult »

Fă o programare!